11.7.11

LA REPUBLICANA(cliqueu per veure mes fotos)

A les 16:00 hores a la “Calle Mayor “ davant de l’ajuntament de Jaca els organitzadors van llegir un manifest en record de la prova que es va realitzar el 14 d’abril dels anys 1934-1935-1936 , la Republicana, una prova de 380 km que anava de Jaca fins a Barcelona.






Amb una temperatura de 26 graus sortim per l’A1205 en direcció a Ayerbe primer lloc de control. Aquí la temperatura és de 30 graus i la calor és considerable. Aprofitem per refrescar-nos i agafar aigua per continuar fins a Osca, següent punt de control , on hi arribem a les 20:00 hores.



Tot va segons l’horari previst. Arribem a Monzo passades les 22:00 hores i parem a sopar en un restaurant a les afores de Monzo .
Després de sopar a les 23:50 hores, ara ja amb una temperatura de 21 graus i amb una lluna que està en quart creixent , sortim en direcció a Balaguer on hi arribem a les 3:20 de la nit.

Balaguer celebra la seva festa Major i els carrers estan plens de gent que està de festa, ens saluden, amb cara de sorpresos, a tots els que anem passant amb crits de vinga, vinga com si fos la Volta a Catalunya..

Sortim de Balaguer en direcció a Calaf on hi arribem poc desprès de les 6:00 de la matinada aquí parem per agafar forces i ens prenem un cafè amb llet i unes pastes.

A les 6:40 sortim en direcció a Manresa, els primers hi arribem al voltant de les 8:15

A les 8:45 arriba la resta i ens fem la foto d’arribada .

Han estat 320 km en 17 hores i un total de 25 ciclistes d’arreu de la península per commemorar la mítica Jaca - Barcelona que es va fer els anys 1934-35-36 com he dit al començament i que va ser suspesa per la Guerra Civil.

A les 9:20 sortíem de Manresa i, per rematar la feina, els Ciclistes de E C Valls i el Club Ciclista Planenc vam tornar cap a Valls i el Pla de Santa Maria , respectivament amb bicicleta i acabar de fer 400 km en 21 hores la qual cosa, com a preparació de la Paris –Brest - Paris, no està gens malament.



D’aquí a dues setmanes pujarem el Caro ja us en informarem

Fins aviat,

Ens veiem.





La Jaca-Manresa conmemora el 75 aniversario de prueba de la República

Noticias EFE

Zaragoza, 5 jul (EFE).- La prueba de cicloturismo Jaca-Manresa se celebrará el sábado 9 de julio sobre un recorrido de 320 kilómetros, en conmemoración del 75 aniversario de la Clásica Jaca-Barcelona que se celebró el día de la República, el 14 de abril, en los años 1934, 1935 y 1936.

La Clásica Jaca-Barcelona, que se desarrollaba sobre un recorrido de 380 kilómetros, se disputaba en una sola jornada con los mejores ciclistas de aquella época.

La prueba se rescató en versión cicloturista en 2001 y se celebró en los siguientes años impares, salvo en 2009, y en esta ocasión cuenta con el respaldo de "La unión de Audax Ibéricos", grupo que plantea el desarrollo de estas pruebas con todos los participantes formando grupo.

El desarrollo de la prueba, que comenzará a las 16:00 horas, se realizará a un promedio entre 22,5 y 25 kilómetros por hora aproximadamente y partirá desde Jaca para ascender el puerto de Oroel, Pantano de la Peña, Ayerbe, y Huesca, para seguir por Aeropuerto de Monflorite, Blecua, Pertusa, Berbegal y Monzón, donde está prevista la cena de convivencia entre los participantes

Tras la cena y durante toda la noche, los ciclistas completarán el itinerario que discurre por Binéfar, Tamarite, Alfarrás, Balaguer, Agramunt, Torroja de Segarra, Sant Ramón, Calaf y Manresa, donde esta prevista la llegada en torno a las 09:00 horas del domingo 10 de julio.

En la línea de salida ya han confirmado su presencia veinticinco cicloturistas procedentes de Aragón, Cataluña, Madrid, Castilla-La Mancha y Comunidad Valenciana, a los que se pueden unir algunos más pendientes de confirmar. EFE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada